Direct aanmelden?

Bent u dental professional, maar nog geen lid? Meldt u dan aan.

Aanmelden

Wachtwoord kwijtgeraakt?

Klik hier


Op zoek naar een nieuwe collega?
Log snel in en bekijk de laatste Speurders!

lees verder

HD: Vragen over Spam en Spyware

Voor een overzicht van informatie over spyware, klik hier

Een van de grootste irritaties van internet Nederland is SPAM oftewel 'ongewilde commerciėle e-mail'. Het komt erop neer dat u ongewild mails ontvangt met een commerciėle doel, maar ook met een wervende politieke of charitatieve boodschap.

Sommige spam (mails) wordt zelfs opzettelijk verstuurd uit kwade bedoelingen, met als enig nut het opvullen van uw mailbox. U heeft er waarschijnlijk ook al last van gehad. Het antwoorden naar de emailadres heeft meestal geen zin ,omdat de afzendadressen van spam berichten niet echt (fake) zijn.

Het is onmogelijk om volledig te voorkomen dat u spam ontvangt. Wel kunt u zelf maatregelen treffen die de hoeveelheid spam zal verminderen. Het belangrijkste is dat u zorgvuldig met uw mailadres omgaat, hoe minder vaak uw eigen mailadres via publieke kanalen (forums en dergelijke) verspreidt, hoe minder vaak spammers u zullen vinden. Uw emailadres kunnen ze van het internet halen, bijvoorbeeld door het scannen van berichten in nieuwsgroepen, het stelen van mailinglisten en het zoeken op het WWW naar emailadressen. Let dus altijd op als een website uw gegevens vraagt. U kunt het beste een extra emailadres aanmaken en die speciaal gebruiken om in te vullen bij websites of nieuwsgroepen.

In vele spam berichten stellen ze je voor om een REMOVE bericht naar een bepaald adres te sturen om zodoende uit hun lijst geschrapt te worden. Dit heeft echter in veel gevallen het omgekeerde effect. Je antwoord verzekert hen er immers van dat je e-mail adres dat ze gebruikten juist was wat kan resulteren in nog meer spam berichten.

Ook een autoreply kan hetzelfde effect geven. Indien u een e-mailserver heeft werken bij u op kantoor en u laat een autoreply versturen wanneer er een mail aangekomen is, dan reageert u ook op spam berichten.

Heeft InterEstate (Dental Plaza) een realtime spamfilter actief, Ja.

Het is een filter wat gebruikt word om ongewenste e-mails (spam) tegen te houden. Bij spam gaat het meestal om grote hoeveelheden e-mails met informatie. Het kan leiden tot overbelasting van de mailserver, het internet en niet te vergeten tot veel ergernis bij de ontvangers. Met het filter bij Dental Plaza kan geen garantie gegeven worden dat echt ook alle spammail tegen gehouden word. Er zullen altijd e-mails doorheen glippen welke niet voldoen aan het filter.

U hoeft in uw mailprogramma niets in te stellen om dit filter actief te maken, het beoordelen of een e-mail spam is gebeurt voordat het bij de betrokken persoon afgeleverd word.

Ik heb een spambericht ontvangen waarbij mijn e-mailadres niet in de headers voorkomt.

Omdat bij het verzenden van e-mail niet de headers, maar de (niet in de headers zichtbare) 'enveloppe'-informatie wordt gebruikt, kan het voorkomen dat u niet als geadresseerde in een e-mail (zelfs in de volledige headers) staat. Hierdoor lijkt het misschien alsof de spam rechtstreeks in uw mailbox is gestopt, zonder dat het aan u geadresseerd is. Dit is niet het geval, iets wat beschikbaar is in bijna alle recente email programma’s is de optie 'Blind Carbon Copy' (Bcc) optie. Wanneer een e-mail is verstuurd waarbij de ontvangende adressen in het Bcc-veld stonden, zal meestal uw adres niet vertoond worden in de volledige headers.

Een voorbeeld van enkele headers die toegevoegd worden door het actieve spamfilter:

X-Amgate-MailScanner: Found to be clean
X-Amgate-MailScanner-SpamCheck: not spam, SpamAssassin (score=8.452, required 9,
FORGED_RCVD_FROM_NUM 2.80, HTML_20_30 0.47, HTML_MESSAGE 1.00, HTML_MIME_NO_HTML_TAG 2.00,
MIME_HTML_NO_CHARSET 0.72, MIME_HTML_ONLY 0.10, MIME_HTML_ONLY_MULTI 1.10, UPPERCASE_25_50 0.26)
X-Amgate-MailScanner-SpamScore: sssssssss

Voor meer informatie verwijzen we u naar de volgende sites.

InterEstate (Dental Plaza) geeft het advies om spamberichten aan te melden bij diensten die opgezet zijn om spam te bestrijden.

Diversen diensten zijn te bereiken op de sites http://www.spamcop.net/ , http://www.spamvrij.nl/ en https://www.spamklacht.nl/

Algemene informatie over Spam op de site. http://spam.abuse.net/


Terug

Copyright © 2018 DentalPlaza. All Rights Reserved. | Privacy Statement


BarTrack®
BarTrack is de enige complete scanoplossing speciaal ontwikkelt voor de druk bezette Dental Professioneel, bestellen, informatie opvragen, registreren...

lees verder

Helpdesk vragen?


lees verder